четвер, 17 вересня 2020 06:30

Знято "карантинні" обмеження по зарплаті для керівництва трьох державних банків

Знято "карантинні" обмеження по зарплаті для керівництва трьох державних банків
Кабмін зняв обмеження по зарплаті для керівництва банків. Фото: Уніан

Уряд зняв обмеження в розмірі заробітної плати для членів правління ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку.

Обмеження було встановлено в період карантину через пандемію коронавірусу, в Telegram повідомив нардеп від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що рішення про зняття обмеження в щомісячну зарплату і виплату винагороди для членів правління зазначених банків пов'язано з тим, що воно створює для фінансових установ "значний операційний і стратегічний ризик, пов'язаний з втратою оперативного управління і зниженого контролю за діяльністю". За його словами, обмеження також призводить до появи ризику невиконання банками бізнес-планів і стратегій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін підвищив пенсії: кому піднімуть виплати

У квітні парламент України прийняв рішення про внесення змін до держбюджету, які передбачають обмеження в розмірі виплат для членів наглядових рад та виконавчих органів, нардепів, прокурорів, суддів. Згідно зі змінами, в період дії карантину максимальна зарплата не повинна перевищувати 47,230 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Знято "карантинні" обмеження по зарплаті для керівництва трьох державних банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі