пʼятниця, 28 квітня 2017 21:10

Змінились правила оформлення субсидій

Змінились правила оформлення субсидій
Субсидії в Україні отримують 7,4 млн сімей. Фото: Сегодня

З 1 травня 2017 року почне діяти оновлена програма житлових субсидій, повідомили в Міністерстві соціальної політики.

"Управління соцахисту населення у травні перепризначать субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літо. З жовтня - на новий опалювальний сезон. Повторно подавати документи необхідно тим, хто орендує житло та у кого змінився склад сім'ї. Для решти перерахунок проведуть автоматично", - зазначають у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступного року субсидії скоротять

Раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня по 30 квітня. У 2017-2018-му для користувачів централізованого опалення залишається прив'язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону. Для тих, у кого індивідуальне опалення, субсидія нараховується з 15 жовтня по 15 квітня.

"Багато людей не зареєстровані, але проживають у садових будинках чи дачних кооперативах. Сплачують комунальні послуги. Раніше вони не могли претендувати на субсидію, бо не мали офіційної реєстрації. З травня 2017 року такі сім'ї зможуть оформлювати субсидію. Допомогу будуть фінансувати за рахунок місцевих бюджетів", - додали в міністерстві.

Отримувачі субсидії повинні повідомити інспектору управління соцзахисту населення: хто виписався чи прописався в помешканні за рік, хто з членів родини звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером. Про покупки, вартість яких перевищує 50 тис грн. Родина далі користується централізованим опаленням чи перейшла на індивідуальне.

За даними Міністерства соціальної політики, субсидії в Україні отримують 7,4 млн сімей.

Зараз ви читаєте новину «Змінились правила оформлення субсидій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі