вівторок, 02 серпня 2022 14:00

Затвердили нові умови реструктуризації боргів Нафтогазу

Затвердили нові умови реструктуризації боргів Нафтогазу
Уряд затвердив нові умови реструктуризації боргів Нафтогазу. Фото: Укрінформ

Кабінет міністрів затвердив нові умови реструктуризації боргів Нафтогазу перед кредиторами. Про це йдеться в розпорядженні від 1 серпня.

Документом дається згода на здійснення правочинів із Kondor Finance plc на суму, що перевищує 3 млрд грн, стосовно змін до кредитних договорів від 17 липня 2019 року та від 6 листопада 2019-го шляхом укладення додаткових договорів та/або викладення зазначених договорів у новій редакції.

Водночас нові умови не публікують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз у дефолті: компанія запропонує кредиторам нову угоду

За інформацією РБК-Україна, умови мали збігатися з тими, які кредиторам запропонував Мінфін і пропонуватимуть держкомпанії. Зокрема, терміни виплат "тіла" за всіма трьома випусками паперів будуть перенесені на два роки. І фактично переговорний процес розпочатнуть заново.

Україна попросила дворічну відстрочку на виплату зовнішніх боргів. Кінцева дата погашення облігацій відкладається на строк у 24 місяці з відповідної кінцевої дати погашення облігацій. Західні уряди-кредитори "Великої сімки" заявили, що призупинять обслуговування боргу Києва з 1 серпня до кінця 2023-го. При цьому вони допустили відстрочку ще на один рік.

Водночас Нафтогаз не зміг домовитися щодо реструктуризації боргу й оголосив дефолт. Компанія не погасила кредит і відсотки – всього $393 млн.

Зараз ви читаєте новину «Затвердили нові умови реструктуризації боргів Нафтогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі