неділя, 30 грудня 2012 18:04

Зарплатні борги у Києві за рік зменшилися втричі - прокуратура

Зарплатні борги у Києві за рік зменшилися втричі - прокуратура
Фото: tsn.ua

Заборгованість з виплати заробітної плати в Києві в 2012 році зменшена втричі.

Про це повідомив прокурор Києва Микола Бескишкий.

"Завдяки підвищенню ефективності реагування кримінально-правовими заходами втричі зменшена заборгованість з виплати заробітної плати в Києві. А це майже 112 мільйони гривень, виплачених людям", - цитує слова Бескишкого прес-служба прокуратури Києва.

За його словами, в 2012 році органами прокуратури Києва порушено 50 кримінальних справ за невиплату заробітної плати, з яких 45 вже направлено до суду.

За порушення конституційних прав громадян на оплату праці за документами прокурорського реагування до адміністративної та дисциплінарної відповідальності притягнуто 130 посадових осіб органів влади та контролю, керівників підприємств-боржників, зазначив прокурор.

"На вимогу прокуратури Києва до відповідальності притягнуто 130 посадових осіб, з яких 7 - це працівники Територіальної державної інспекції праці. І наше головне завдання в умовах нового законодавства - змусити працювати саме контролюючі органи, а не працювати за них", - підкреслив Бескишкий.

Нагадаємо, загалом в Україні заборгованість із виплати заробітної плати станом на 1 грудня 2012 року становила 950,524 млн грн, збільшившись на 53,618 млн у порівнянні з 896,906 млн грн місяць тому.

Зараз ви читаєте новину «Зарплатні борги у Києві за рік зменшилися втричі - прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі