понеділок, 30 вересня 2019 11:51

Зарплатні борги: скільки грошей не отримали українці

Зарплатні борги: скільки грошей не отримали українці
З початку року на 40% зросли борги в аграрній сфері - до 17,5 млн грн. Фото: antikor.com.ua

В Україні з початку року заборгованість із заробітної плати економічно активних підприємств зросла на 13,9%. На 1 вересня становила 1,66 млрд грн.

Найбільше працівникам заборгували промислові підприємства - 1,33 млрд грн. Із початку року на 40% зросли борги в аграрній сфері - до 17,5 млн грн, передає Держстат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з українців шукає роботу за кордоном на кілька місяців

За місяць на 464,1% зросла заборгованість із заробітної плати у фінансових установ і страхових компаній. Щоправда, в абсолютному вираженні становить 181 тис. грн.

Скоротилися борги у сфері будівництва - до 47,6 млн грн. Практично виплатили зарплатну заборгованість працівникам ресторанів, готелів. У вересні не заплатили лише 45 тис. грн - 9,6% від боргів на початок року.

В Україні у серпні середня номінальна зарплата знизилася на 434 грн порівняно із липнем, і становить 10 537 грн. При цьому порівняно з серпнем торік середня зарплата зросла на 17,4%, враховуючи інфляцію, цей показник становить 7,7%.

Зараз ви читаєте новину «Зарплатні борги: скільки грошей не отримали українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі