понеділок, 02 квітня 2018 19:13

Заступник голови АМПУ Полторацький перебуває під слідством?

Заступник голови АМПУ Полторацький перебуває під слідством?
Микола Полторацький обіймає посаду заступника керівника "Адміністрації морських портів України". Фото: "Голос"

Прокуратура відкрила кримінальне провадження, в якому фігурує Микола Полторацький, який обіймає посаду заступника керівника "Адміністрації морських портів України" (АМПУ).

Чиновника звинувачують у перевищенні службових повноважень і низці інших порушень, повідомляє "Голос".

Раніше Полторацький працював головним спеціалістом відділу внутрішніх розслідувань та запобігання корупційним і економічних правопорушень в Міністерстві інфраструктури України. 2016-го його перевели в АМПУ, де йому так і не вдалося спрацюватися з керівником адміністрації, латвійцем Райвіс Вецкагансом. Прібалтіец нарікав, що не має ніякого впливу на нав'язаного йому співробітника, лобіює інтереси донецького олігарха Ріната Ахметова. Конфлікт між чиновниками поки ще не перейшов у публічну площину, але з різних джерел відомо, що у Райвіс відбулася серйозна розмова з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном щодо неконтрольованого Полторацького та латвієць навіть настійно вимагав звільнення свого заступника. Міністр пообіцяв виправити ситуацію. На сьогодні черговий відхід іноземного керівника з українського державного підприємства став би гучним скандалом, який нікому не потрібен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт попередив про загрозу національній безпеці в енергопостачанні

Полторацький відомий своїми тісними зв'язками з донецьким бізнесменом Ринатом Ахметовим. Одна з компаній групи СКМ Ахметова - "Лемантрас". Вона спеціалізується на організації залізничних перевезень власним рухомим складом і наданні транспортно-експедиторських послуг. У планах Полторацького - створення днопоглиблювального флоту за рахунок кредитів, які будуть виплачуватися держпідприємством. Сам же флот більше потрібен Ахметову, в тому числі і в інтересах компанії "Лемантрас". В адміністрації ні для кого не секрет, міцна дружба Ахметова і Полторацького, так як останній робить все, щоб просувати інтереси "Лемантраса", навіть якщо в цьому немає ніякої вигоди для самої адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Заступник голови АМПУ Полторацький перебуває під слідством?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі