середа, 09 грудня 2020 13:27

З держбюджету стягнули понад 200 млн грн на користь заводу Ахметова

З держбюджету стягнули понад 200 млн грн на користь заводу Ахметова
Апеляційну скаргу не задовольнили. Фото: unsplash

На користь Єнакіївського металургійного заводу з держбюджету стягнули відшкодування на 106,7 млн грн з ПДВ і пеню на 105,9 млн грн за порушення строку відшкодування ПДВ.

Відповідну апеляційну скаргу на виплату коштів з держбюджету від Офіса великих платників податків ДПС відмовився задовольнити Перший апеляційний адмінсуд. Він залишив без змін рішення Донецького окружного адмінсуду, яке частково задовольняє позов підприємства до податківців і Головного управління Державної казначейської служби в Києві, пише Finbalance.

Суд апеляційної інстанції теж вирішив, що податковий орган допустив протиправну бездіяльність, бо не подав до Держказначейства висновку із зазначеною сумою коштів, які потрібно відшкодувати.

За даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ПрАТ "Єнакіївський металургійний завод" є Рінат Ахметов, а власником істотної участі - Вадим Новинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 30 найбагатших українців: скільки в них грошей

Виробничі потужності підприємства розташовані на окупованій частині Донбасу. За даними групи "Метінвест", вона втратила контроль над активами і майном заводу в березні 2017 року.

Суд знову не задовольнив позов Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг до енергетичного монополіста ДТЕК щодо виплати за передачу електроенергії при експорті. Таким чином Рінат Ахметов заощадив понад 1 млрд грн за користування державними електромережами.

Зараз ви читаєте новину «З держбюджету стягнули понад 200 млн грн на користь заводу Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі