неділя, 13 вересня 2020 01:26

Венедіктова прокоментувала вимогу МВФ

Венедіктова прокоментувала вимогу МВФ
Венедиктова закликала "відокремлювати людей від інститутів". Фото: Пресслужба ДБР

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вважає, що міжнародним партнерам України не слід переживати щодо ситуації навколо антикорупційних інституцій.

Таким чином генпрокурор прокоментувала ситуацію з відходом з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького і визнанням неконституційним указу про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України.

В інтерв'ю Савіку Шустеру Венедиктова закликала "відокремлювати людей від інститутів".

"Ні у кого з нас немає права власності на посаду, яку займаєш. Питання не в прізвищах, питання в інститутах. Інституції мають працювати абсолютно незалежно і так, як прописано в законі, тому підстав для міжнародних партнерів переживати, що щось відбувається з інститутами абсолютно ніяких немає", - зауважила генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає €1,2 млрд у кредит від ЄС

Міжнародний валютний фонд поки не може назвати дату місії для траншу stand by і нагадує про важливість нової антикорупційної інфраструктури в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова прокоментувала вимогу МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі