четвер, 18 жовтня 2018 12:23

В Україні затвердили процедуру банкрутства фізосіб

В Україні затвердили процедуру банкрутства фізосіб
Законопроект регулюватиме відносини з відновлення платоспроможності фізосіб. Фото: Закон і Бізнес

В Україні фізичним та юридичним особам дозволили оголошувати себе банкрутами. Верховна Рада у другому читанні прийняла відповідний кодекс.

Законопроект підтримали 237 народних депутатів. Документ прийняли, щоб підвищити ефективність процедур банкрутства та рівень захищеності прав кредиторів. Вдосконалити процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищити рівень виконання контрактів і судових рішень, врегулювати відносини з відновлення платоспроможності фізосіб, пише "Урядовий портал".

Справи про банкрутство фізичної особи повинен розглядати господарський суд за місцем її проживання, йдеться у законопроекті.

Передбачені типи процедур — судові та досудові. Судові процедури діляться на реструктуризацію боргів боржника та задоволення вимог кредиторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не всі українці мають банківський рахунок

Майно банкрутів пропонують продавати виключно на електронному аукціоні через єдину систему за обов'язкового узгодження із кредиторами стартової ціни лота, тексту оголошення, вартості утримання.

Водночас із кодексу до другого читання прибрали норми щодо автоматизованого арешту рахунків, єдиного електронного реєстру боржників і мирової угоди.

Кодекс має набути чинності через 6 місяців після офіційної публікації документа.

Обсяг проблемних кредитів банківської системи зріс на 24,682 млрд грн. На 1 вересня становив 655,913 млрд грн. Це рекордний показник за 2018 рік.

Зараз ви читаєте новину «В Україні затвердили процедуру банкрутства фізосіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі