середа, 18 жовтня 2006 09:57

В Україні підвищаться тарифи на залізничні перевезення

 

З початку наступного року в Україні підвищаться тарифи на залізничні перевезення. Про це сказав перший заступник міністра транспорту і зв"язку України Володимир Корнієнко.

При цьому, він зазначив, що ціни можуть зрости вже цього року. Проте, тільки за умови підвищення вартості пально-мастильних матеріалів (у 2006 році вони підвищилися на 30%).

Колишнє керівництво "Укрзалізниці" заявляло, що індексація цін на вантажні залізничні перевезення в Україні буде здійснюватися після формування нового складу Кабміну. Саме діючому уряду тепер доведеться вирішувати це питання.

У свою чергу Антимонопольний комітет України виступає проти зростання вартості залізничних перевезень. Він вимагає створити незалежний орган регулювання розцінок на перевезення - Національну комісію регулювання транспорту України. Цю ідею підтримала Державна адміністрація залізничного транспорту України.

Нагадаємо, що з 12 червня нинішнього року ціни на квитки в пасажирських потягах були підвищені в середньому на 43%. Наступне підвищення цих тарифів, за даними Мінтрансзв"яку, планується з 1 січня 2007 року. Спочатку на 10 %, а потім ще тричі кожен наступний квартал, пише Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «В Україні підвищаться тарифи на залізничні перевезення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі