понеділок, 28 жовтня 2024 13:55

В Україні третій тиждень поспіль дорожчає популярний овоч

В Україні третій тиждень поспіль дорожчає популярний овоч
В Україні зросли ціни на огірки. Фото: pixabay.com

В Україні третій тиждень поспіль продовжують зростати ціни на тепличні огірки.

На кінець минулого тижня сягнули 80-100 грн/кг, що на 29% вище минулорічних показників, повідомляє East Fruit.

"Продавці отримали можливість підвищувати відпускні ціни на наявні партії огірків. Ближче до вихідних вони реалізують цю продукцію в діапазоні 80-100 грн/кг, що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня", - йдеться у повідомленні.

Ціни на тепличні огірки зростають внаслідок дефіциту цієї продукції в Україні, оскільки пропозиція огірків у місцевих комбінатах обмежена. Водночас попит на тепличні овочі з боку покупців залишається стриманим і стабільним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака Ізраїлю на Іран вплинула на світові ціни на нафту

Через суттєве скорочення пропозиції з українських господарств імпортери готові розпочати закупівлі огірків у Туреччині.

"Імпортні огірки зазвичай починають надходити на внутрішній ринок у другій половині жовтня, коли пропозиція місцевих овочів скорочується. Найбільші обсяги імпорту надходять в Україну в перші два місяці зими, коли внутрішнє виробництво практично відсутнє. На сьогодні тепличні огірки в Україні вже в середньому на 29% дорожчі, ніж на відповідну дату торік", - зазначають аналитики.

Комбінати продовжать підвищувати ціни на свою продукцію за умови збереження поточних темпів збуту, вважають експерти. Вони прогнозують стабілізацію цін з початком поставок перших об'ємних партій огірків із зовнішніх ринків.

Національний банк України на 28 жовтня встановив офіційний курс долара на рівні 41,31 грн. Він піднявся на 5 коп. Євро тим часом виріс на 17 коп. і коштує 44,71 грн, повідомляє сайт НБУ. Офіційний курс польського злотого становить 10,25 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні третій тиждень поспіль дорожчає популярний овоч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі