понеділок, 04 грудня 2017 11:55

В Україні змінився розмір допомоги по безробіттю

В Україні змінився розмір допомоги по безробіттю
Рівень максимальної допомоги по безробіттю тепер становить 7048 грн. Фото: Факти - ICTV

З 1 грудня в Україні підвищився рівень прожиткового мінімуму. Тому розмір максимальної допомоги по безробіттю теж зріс. Тепер він становить 7048 грн.

"За законом України про державний бюджет на 2017 рік, із 1 грудня розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб збільшено до 1762 гривень. Відповідно рівень максимальної допомоги по безробіттю тепер становить 7048 гривень", - повідомили у прес-службі Державної служби зайнятості.

Останній раз прожитковий мінімум підвищували 1 травня. Тоді він становив 1684 грн. А розмір максимальної допомоги по безробіттю був 6736 грн.

На допомогу по безробіттю можуть розраховувати особи працездатного віку, які не мають можливості отримувати зарплату через відсутність роботи. Але готові займатися трудовою діяльністю. Також допомога передбачена громадянам, яким ще не виповнилося 16 років, якщо вони працювали, але були звільнені з підприємства через його ліквідацію або через скорочення. Та громадянам з інвалідністю, які поки не вийшли на пенсійне забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться курс долара до свят

Передбачено, що допомогу по безробіттю можна отримувати протягом не більш, ніж 360 календарних днів.

Однак особам, яким до виходу на пенсію залишається ще два роки і менше, отримуватимуть виплати протягом 720 днів. Особам, які за власним бажанням звільнилися з останнього місця роботи передбачена допомога упродовж 270 днів. На допомогу по безробіттю протягом 180 днів можуть претендувати переселенці, вчорашні випускники та особи, які повернулися після закінчення служби в армії.

У зв'язку із зміною розміру прожиткового мінімуму в Україні, з 1 грудня зріс розмір всіх видів соціальної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «В Україні змінився розмір допомоги по безробіттю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі