середа, 03 жовтня 2012 12:13

В Україні штрафуватимуть за захоронення побутових відходів

В Україні штрафуватимуть за захоронення побутових відходів
Рада посилила відповідальність у сфері поводження з відходами. Фото: pravda.com.ua

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізму правового регулювання та посилення відповідальності в сфері поводження з відходами" отримав 249 голосів народних депутатів.

Так, Кодекс про адміністративні правопорушення доповнено положеннями про відповідальність за порушення вимог поводження з побутовими відходами та порушення заборони на поховання неперероблених відходів, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідно до прийнятого закону, поховання неперероблених (необроблених) побутових відходів - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче за допомогою СОТ створювати нові виробництва

Повторне протягом року вчинення порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 80 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зараз ви читаєте новину «В Україні штрафуватимуть за захоронення побутових відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі