середа, 11 лютого 2015 11:03

В Росії збрехали, що Україна просила реструктуризації боргу

В Росії збрехали, що Україна просила реструктуризації боргу
Антон Сілуанов. Фото: lenta.ru

Україна не просила Росію про реструктуризацію боргу в розмірі 3 млрд дол. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, передає РБК-Україна.

"Ми не зверталися до Росії з приводу реструктуризації боргу в три мільярди доларів. Ми заявили, що будемо вести переговори з усіма кредиторами про можливу оптимізації боргових зобов'язань. Але конкретно до Росії по реструктуризації боргу в три мільярди доларів не зверталися", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, міністр фінансів Російської Федерації Антон Силуанов 10 лютого заявив, що Україна звернулася до Росії з проханням про реструктуризацію боргу в розмірі 3 млрд дол. При цьому Росія, за словами Сілуанова, відмовилась відстрочити погашення цих зобов'язань.

"Україна звернулася з проханням про реструктуризацію боргу, у мене були переговори з моїм українським колегою", - сказав він.

17 грудня 2013 року Володимир Путін і Віктор Янукович домовилися про виділення Росією Україні позики 15 млрд дол. Перший транш кредиту 3 млрд дол. був виділений Україні у кінці грудня 2013 року. Решту кредиту не залучили.

Зараз ви читаєте новину «В Росії збрехали, що Україна просила реструктуризації боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі