вівторок, 10 лютого 2015 19:05

Росія відмовила Україні в реструктуризації "кредиту Януковича"

Росія відмовила Україні в реструктуризації "кредиту Януковича"
Антон Силуанов Фото: m.ria.ru

Росія відмовила Україні в реструктуризації боргу. Про це заявив журналістам глава Мінфіну Росії Антон Силуанов, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Україна звернулася з проханням про реструктуризацію боргу, у мене були переговори з моїм українським колегою", - сказав він.

Силуанов підкреслив, що "Росія не готова йти на розстрочку і відстрочку по боргу".

"Ми зараз не в тій ситуації знаходимося, коли могли б так легко розлучатися з такими зобов'язаннями. Повернення наших ресурсів, колись вкладених в облігації України, дуже важливе. Тому ми не готові йти на відстрочки, розстрочки з погашення нашого боргу", - заявив міністр .

Глава Мінфіну нагадав, що Росія раніше висловлювала здивування щодо того, що Україна нібито не передбачила у своєму бюджеті на поточний рік кошти на погашення зазначених зобов'язань перед Росією. Позиція Росії, заявив Силуанов, полягає в тому, що Москва зараз має право зажадати дострокового погашення боргу, оскільки порушені умови надання кредиту, але поки цим правом не користується.

"З іншого боку ми розраховуємо і чекаємо погашення українських зобов'язань в грудні", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 року в Москві під керівництвом президента Володимира Путіна і екс-президента України Віктора Януковича відбулося засідання російсько-української міждержавної комісії. В результаті був підписаний пакет з 14 документів. Зокрема, російський уряд обіцяв розмістити частину свого резервного фонду в розмірі $15 млрд у цінних паперах українського уряду - дворічних євробондах з купоном 5%. $  млрд Росія перерахувала Україні 24 грудня 2013 року, але наступні транші проведені не були, оскільки Віктор Янукович і його оточення втекли з України після масових політичних вбивств в центрі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовила Україні в реструктуризації "кредиту Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі