неділя, 29 жовтня 2023 17:55

В "Нафтогазі" сказали, чи зросте ціна на газ цієї зими

В "Нафтогазі" сказали, чи зросте ціна на газ цієї зими
В "Нафтогазі" сказали, коли відбудеться ринкове регулювання ціни на газ. Фото: lb.ua

Цієї зими збільшення тарифів на газ для населення і для підприємств не буде.

Залишаться регульовані ціни. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Він запевнив, що взимку залишаться регульовані ціни - тобто ціни не збільшуються як для населення, так і для підприємств теплокомуненерго.

"В цьому плані не треба перейматися цим питанням. Але, якщо говорити про розвиток енергетичної системи України, модернізацію, кроки вперед, то маємо дбати про питання, які стосуються все ж таки ринку енергії і впровадження ринкових механізмів", – сказав Чернишов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві злетіли ціни на житло

Він також сказав, коли відбудеться ринкове регулювання ціни на газ.

"Це, безумовно, питання, яке має вирішуватися виключно при стабілізації ситуації, в першу чергу військової стабілізації. Тому я б зараз його не піднімав, щоби нікого не лякати. Але, безумовно, для того, щоб розвинути суттєво енергетичну структуру, інфраструктуру України, маємо запроваджувати ринкові механізми. І, безумовно, ця реформа є ключовою", - додав очільник "Нафтогазу".

"Нафтогаз України" не може продовжити контракт на транзит російського газу до Європейського Союзу через Україну, який закінчується в кінці наступного року.

Хоча ЄС може підняти це питання в найближчий місяць. Про це заявив голова правління компанії Олексій Чернишов в інтерв'ю DW.

За словами Чернишова, єдина причина, чому Україна досі здійснює транзит російського газу, - підтримка країн Євросоюзу, "особливо країн, які не мають виходу до моря".

Зараз ви читаєте новину «В "Нафтогазі" сказали, чи зросте ціна на газ цієї зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі