пʼятниця, 11 жовтня 2024 11:48

У світі впали ціни на нафту - які причини

У світі впали ціни на нафту - які причини
Ціна нафти підскочила цього місяця після того, як 1 жовтня Іран запустив понад 180 ракет проти Ізраїлю. Фото: pixabay.com

Світові ціни на нафту знизилися.

Водночас вони лишалися налаштованими на друге поспіль тижневе зростання, пише Reuters.

"Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 29 центів, або на 0,4%, до 79,11 дол за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate впали на 21 цент, або на 0,3%, до 75,64 дол за барель. Протягом тижня обидва бренди мали приріст на 1%-2%", - йдеться у повідомленні.

Застереження щодо високих запасів нафти та більш поступового послаблення ставки ФРС США призупинили нещодавнє зростання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на нафту почали падати після стрімкого зростання: що сталося

Руйнування урагана Milton у США може зменшити споживання палива в деяких районах найбільшого у світі виробника та споживача нафти.

Ціна на нафту підскочила цього місяця після того, як 1 жовтня Іран запустив понад 180 ракет проти Ізраїлю.

Це підвищило перспективу помсти проти іранських нафтових об'єктів. Контрольні показники сирої нафти знизилися та залишалися відносно незмінними протягом тижня.

Національний банк України на 11 жовтня встановив офіційний курс долара на рівні 41,2 грн. Він подорожчав на 1 коп. Євро тим часом впав на 8 коп. і коштує 45,04 грн, повідомляє сайт НБУ. Офіційний курс польського злотого становить 10,46 грн.

Споживча інфляція за підсумками серпня прискорилась. Показник сягнув 7,5% у річному вимірі від 5,4% у липні, йдеться у Макроекономічному та монетарному огляді Нацбанку.

Зараз ви читаєте новину «У світі впали ціни на нафту - які причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі