субота, 02 серпня 2014 09:51

У Криму знову виник дефіцит продуктів: полиці магазинів практично порожні

У Криму знову виник дефіцит продуктів: полиці магазинів практично порожні

Полиці кримських супермаркетів знову спорожніли: причому відсутні як українська "молочка", так і російська; бракує також кондитерських виробів і соків.

Представник одного з керченських супермаркетів "Сільпо" пояснила це тим, що у мережі "немає постачальника і тому появи молока та молочної продукції найближчим часом можна не чекати".

В інших супермаркетах Керчі також спостерігаються перебої з постачанням українських товарів, а також відсутність їхніх російських аналогів.

У "Фреші", наприклад, - напівпорожні полиці з кондитерськими виробами і солодощами.

Водночас, у мережі "АТБ" по цих позиціях поки досить великий вибір звичної української продукції.

Нагадаємо, з 28 липня Россільгоспнагляд обмежив ввезення молока та молочної продукції українського виробництва. За повідомленням відомства, рішення прийнято у зв'язку з неодноразовими порушеннями російських ветеринарно-санітарних вимог.

З 1 серпня набуде чинності заборона на ввезення української сої, соєвого борошна і насіння. Раніше російська влада заборонила ввезення української свинини і продуктів з неї, картоплі, а також істотно обмежила поставки кондитерських виробів і м'яса птиці.

Зараз ви читаєте новину «У Криму знову виник дефіцит продуктів: полиці магазинів практично порожні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі