вівторок, 19 липня 2011 15:18

У Білорусі рублі зникли навіть з банкоматів

У Білорусі рублі зникли навіть з банкоматів

У банкоматах Білорусі виник дефіцит місцевої валюти. Уже кілька днів мешканці Мінська та інших міст республіки зіштовхуються зі складностями при зніманні білоруських рублів. Нагадаємо, що через кризу іноземну валюту в країні неможливо обміняти ще з весни.

Так, власники пластикових карток не можуть зняти гроші в банкоматах мережі ЗАТ БелСвіссБанк та банків-партнерів. При дзвінку в банківський колл-центр оператор радить дочекатися інкасації, під час якої відбудеться завантаження банкомата грошовими знаками, або пошукати інший апарат. Однак і в наступному банкоматі грошей немає, повідомляє білоруський "Ежедневник".

У банку "Москва-Мінськ" кажуть про проблему з готівкою, якої не вистачає. З цієї причини максимальна сума зняття грошей в банкоматах цієї кредитно-фінансової установи становить 300 тис. руб. Хоча, як і раніше, кількість операцій, що здійснюються в банкоматі, не обмежена.

Встановлення обмеження в банку пояснили збільшенням попитом з боку населення та підприємств на готівкові білоруські рублі і відсутністю їх в достатньому обсязі на міжбанківському ринку, стверджує видання.

Між тим, начальник головного управління Нацбанку по Мінську і Мінській області Василь Полонський сьогодні заявив, що Національний банк задовольняє потреби банків у готівці в білоруських рублях.

"Те, що банки вводять якісь обмеження, це питання до банків, ми завжди дотримуємося позиції, що банки повинні в повному обсязі виконувати свої функції, в тому числі і щодо забезпечення можливості зняття людьми грошей з банкоматів по картках", - цитує БЕЛТА представника Нацбанку.

У травні в Білорусі була проведена девальвація національної валюти. В результаті білоруський рубль впав по відношенню до долара США приблизно на 56%.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі рублі зникли навіть з банкоматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі