вівторок, 27 квітня 2021 16:46

Уряд просить постачальників газу знизити ціни влітку

Уряд просить постачальників газу знизити ціни влітку
За кубометр потрібно буде платити 8 грн і більше. Фото: Олена Луценко

Конкуренція за споживачів має підштовхнути газопостачальників знизити тарифи влітку, заявили в уряді.

"Уряд очікує, що Нафтогаз та інші компанії влітку знизять ціни на річний продукт. Адже вони зацікавлені збільшувати або захищати свою частку на ринку, боротися за споживача. Саме конкуренція має підштовхнути газопостачальників знизити тарифи", - написав у Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

З 1 травня вартість газу зросте. За кубометр потрібно буде платити 8 грн і більше. Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила річний тариф на рівні 7,96 грн/куб. Це на 1,1 грн дорожче, ніж було в січні-квітні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ подорожчає вдвічі - прогноз НБУ

"З 1 травня в Україні почне працювати фіксована ціна на газ, яка діятиме для українців наступні 12 місяців. Компанії не зможуть її підвищувати. Проте встановлені правила дозволяють газопостачальникам знижувати ціни в межах річного тарифу. Влітку ціна на газ на європейських хабах традиційно почне знижуватися", - повідомив Шмигаль.

Річний тариф на газ діятиме до 30 квітня 2022 року. Ціна буде фіксована. Постачальникам заборонено протягом року підвищувати вартість газу.

Зараз ви читаєте новину «Уряд просить постачальників газу знизити ціни влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі