середа, 16 березня 2016 18:04

"Укрзалізниця" придумала, як зберегти сполучення з Донбасом

"Укрзалізниця" придумала, як зберегти сполучення з Донбасом

В.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Олександр Завгородній звернувся до Ради національної безпеки й оборони із проханням зберегти залізничне сполучення з підприємствами, розташованими на непідконтрольних Україні територіях Донецької й Луганської областей.

Про це пишуть "Українські новини"

Голова "Укрзалізниці" запропонував механізм, що дає можливість виконати вимоги РНБО й захистити єдину диспетчерську систему від несанкціонованого доступу. Зокрема, замість ДП "Донецька залізниця" уже створена однойменна регіональна філія ПАТ "Укрзалізниця", розташована на підконтрольній території Донбасу в місті Красний Лиман.

Керівництво залізниці просить РНБО дозволити філії здійснювати співробітництво із суб'єктами господарювання, які ведуть свою діяльність на території проведення АТО відповідно до українського законодавства.

У складі філії пропонується створити Донецьку й Луганську дирекції залізничних перевезень і включити до їхнього складу розташовані в неконтрольованих районах комунікації, а також штат співробітників, необхідний для їх роботи.

"Укрзалізниця" у співробітництві зі СБУ, ДФС і Держприкордонслужбою закриють доступ з непідконтрольних територій до автоматизованих систем управління залізничним рухом. Перевезення із зони АТО будуть відбуватися під контролем силовиків - переміщення рухомого складу по всій транспортній мережі "Донецької залізниці" проконтролюють спецслужби та прикордонники.

Нагадаємо, українські вугільники й металурги звернулися до керівництва країни із проханням не переривати залізничне сполучення з підприємствами на неконтрольованих територіях Донецької й Луганської областей, що працюють у рамках українського правового поля.

У свою чергу, РНБО повідомила, що не зверталась до Кабінету Міністрів з вимогою припинити залізничне сполучення з непідконтрольними Україні територіями Донецької й Луганської областей. Єдиною умовою збереження залізничних перевезень, висунутою до Міністерства інфраструктури й ПАТ "Укрзалізниця", було перенесення управління залізницею на контрольовану територію, щоб унеможливити несанкціонований доступ до єдиної диспетчерської системи України.

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" придумала, як зберегти сполучення з Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі