четвер, 27 серпня 2020 13:03

Укрзалізницю хочуть розділити на чотири компанії

Укрзалізницю хочуть розділити на чотири компанії
Компанії будуть вертикально інтегровані, з відокремленими балансами. Фото: pixabay.com

Новий керівник Укрзалізниці Володимир Жмак хоче поділити підприємство на чотири бізнес-одиниці.

З його слів, компанії будуть вертикально інтегровані, з відокремленими балансами, які здатні порахувати свої прибутки і збитки, пише "Ліга.Бізнес".

"Бізнеси працюватимуть за напрямами: вантажні перевезення, пасажирські перевезення, інфраструктура і моя новація — окремо вивести контейнерні перевезення. Останні зараз перебувають у складі вантажних перевезень, але це окремий вид бізнесу", - пояснює Жмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У потягах буде воєнізована охорона

Він каже, що згодом ці вертикально інтегровані одиниці мають перетворитися на окремі компанії у складі холдингу УЗ.

"Для цього вони повинні мати все для здійснення своєї діяльності. У керівника вантажних перевезень повинні бути й локомотиви, й вагони. А не як зараз: він іде за локомотивами праворуч, за вагонами — ліворуч", - каже керівник Укрзалізниці.

Володимир Жмак є членом наглядової ради міжнародного аеропорту "Бориспіль". До цього працював заступником голови Одеської ОДА (2015-2016 рр.), обіймав керівні посади в групі нафтових компаній ТНК-BP (2011-2012 рр.) і був радником президента компанії "Київстар" Ігоря Литовченка (2006-2010 рр.).

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізницю хочуть розділити на чотири компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі