вівторок, 16 квітня 2019 15:32

Укрнафта відсудила у Росії понад $44 млн: подробиці

Укрнафта відсудила у Росії понад $44 млн: подробиці
У квітні 2014-го, після анексії Криму, Росія незаконно захопила адміністративні приміщення і 16 автозаправок ПАТ "Укрнафта". Фото: oilreview.kiev.ua

Росію зобов'язали виплатити на користь ПАТ "Укрнафта" $44,4 млн за майно, яке компанія втратила внаслідок анексії Автономної Республіки Крим.

Відповідне рішення ухвалив арбітражний суд 12 квітня 2019-го, повідомила прес-служба Укрнафти.

У квітні 2014-го після анексії Криму Росія незаконно захопила адміністративні приміщення і 16 автозаправок ПАТ "Укрнафта". Остання не змогла повернути контроль над об'єктами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд визнав недійсними договори Укрнафти майже на 3 млрд

У жовтні того ж року ПАТ "Укрнафта", посилаючись на статтю угоди між Кабінетом міністрів України та урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій, повідомила державі-агресору про порушення прав ПАТ "Укрнафта". Однак Росія проігнорувала це.

Тому 3 червня 2015-го Укрнафта звернулася до арбітражного суду, який виніс рішення на її користь. Росії не вдалося оскаржити його.

На суму компенсації — $44,4 млн за рішенням арбітражного суду з 22 квітня нараховуються відсотки. На квітень 2019-го розмір нарахованих відсотків становить понад $5,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Укрнафта відсудила у Росії понад $44 млн: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі