пʼятниця, 26 квітня 2013 14:54

Україні треба грати одночасно на ринках Митного союзу та ЄС - експерт

Україні треба грати одночасно на ринках Митного союзу та ЄС - експерт
Олег Устенко вважає, що Україна не може ігнорувати ні європейський ринок, ні ринок Митного союзу. Фото: golos.ua

Статус спостерігача у Митному союзі є для України абсолютно прийнятним.

Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, економіст Олег Устенко в ефірі "Ера-FM".

"Така формула співпраці дає можливість спостерігати, розуміти, що відбувається, і головне - грати на випередження. Знаючи, що точно відбувається в організації зсередини, можна адекватно будувати свою стратегію, яка дозволить упереджувати небажані дії по відношенню до нашої економіки", - сказав Устенко.

За його словами, Україна не може ігнорувати ні європейський ринок, ні ринок Митного союзу.

"Україна намагається вирішувати з Європейським Союзом свої питання абсолютно у прагматичній площині, так само як і Європейський Союз з Україною. Митний союз для України - це теж прагматичний інтерес. Україна намагається знайти якусь формулу співпраці відразу з двома регіонами, грати на двох фронтах, це завжди складно. Але не забувайте, що Україна - це відкрита економіка, яка половину свого ВВП отримує за рахунок експорту товарів. Порядку 25% нашого експорту реалізується на території Російської Федерації і трохи менше - 24,8% - на території Європейського Союзу. Як ми можемо ігнорувати хоч один з цих регіонів? Ми за визначенням не можемо так робити. Україна через свою експортну залежність не може ігнорувати жоден ринок", - зазначив Устенко.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба грати одночасно на ринках Митного союзу та ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі