середа, 27 листопада 2013 16:56

Українцям заборгували 2,5 мільярда зарплати, може статися бунт - Волинець

Українцям заборгували 2,5 мільярда зарплати, може статися бунт - Волинець
Михайло Волинець. Фото: vnz.org.ua

Реальна заборгованість із виплати заробітної плати в Україні становить 2,5 млрд грн.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Конфедерації незалежних профспілок Михайло Волинець.

"Представники установ та підприємств не хочуть показувати реальну інформацію про заборгованість із заробітної плати. Не хочуть псувати собі картину. Не враховується до заборгованості 40% зарплат у конвертах, невиплата на підприємствах, які працюють нелегально", - заявив Волинець.

Він зауважив, що Міністерство енергетики та вугільної промислововсті вже пропонує керівникам вугільних підприємств суттєво скоротити на листопад і грудень витрати на видобуток вугілля.

Волинець переконує, що економитимуть не на витратах на електрику та виплатах інших платежів, а на виплатах зарплати робітникам та їх скороченні.

Він також сказав, що проектом державного бюджету на 2014 рік заплановано суттєві скорочення видатків.

"У новому проекті бюджету розробили положення зупинити дію статей десяти законів, які стосуються виплат чорнобильцям, афганцям, зарплати лікарям, вчителям, держслужбовцям. Це торкнеться й шахтарів, яким держава надає підтримку на виплату заробітної плати. Зараз у проектних документах розроблені вказівки й положення, що оплачувати лікарняний дозволяється через два місяці після того, як людина подала у відділ кадрів лікарняний. Якщо це приймуть, і будуть масові скорочення чи невиплата зарплат, я попереджаю - буде бунт", - наголосив голова Конфедерації незалежних профспілок.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистки, заборгованість з виплати заробітної плати в Україні станом на 1 листопада 2013 року становила 989 млн 44 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Українцям заборгували 2,5 мільярда зарплати, може статися бунт - Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі