пʼятниця, 26 травня 2017 11:14

Українці регулярно дають гроші на церкву

Кожен десятий українець регулярно дає гроші на церкву. Про це пише news.finance.ua.

Регулярно надають матеріальну підтримку церкві 9% громадян України, свідчать дані опитування Центру Разумкова.

32% дають гроші на церкву зрідка. 29% опитаних платять гроші за таїнства або під час релігійних свят. Ніколи не дають церкві гроші 30% українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко виконав 40% обіцянок

Матеріальна підтримка церкви залежить від регіону. Регулярно підтримують церкву грошима 23% жителів Заходу, 3% – на Півдні, 6% - у Центрі.

Дослідження провела соціологічна служба Центру Разумкова з 3-9 березня 2017 року у всіх регіонах України, крім окупованих територій. Опитали 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Автор: news.finance.ua
  9% українців надають матеріальну підтримку церкві
9% українців надають матеріальну підтримку церкві

Кількість прихожан Української православної церкви Київського патріархату удвічі перевищує число прихильників Московського патріархату. Про це свідчать дані нового соціологічного дослідження Центру Разумкова. Згідно з даними дослідження, до Київського патріархату зарахували себе 38,8% українських вірян. За Московський патріархат виступили 17,4% опитаних. Парафіянами Української автокефальної православної церкви назвали себе 1,5% респондентів. 35,7% визначили себе як "просто православний". При цьому, 7,7% вважають, що Українська православна церква є частиною Російської православної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Українці регулярно дають гроші на церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі