понеділок, 29 березня 2021 15:58

Українці назвали бідність головною загрозою для суспільства - опитування

Українці назвали бідність головною загрозою для суспільства - опитування
71% опитаних вважають, що ситуація розвивається однозначно у неправильному напрямі або скоріше в неправильному. Фото: pixabay

Через локдауни падає купівельна спроможність населення, тому головною загрозою українці називають бідність.

Найбільше суспільство хвилюють високі ціни та низький рівень доходів, передає результати опитування "Української соціологічної групи" "УНІАН".

Зі слів директора компанії "Українська соціологічна група" Олександра Левцуна, більшість населення дуже критично характеризує ситуацію в країні.

"71% опитаних вважають, що ситуація розвивається однозначно у неправильному напрямі або скоріше в неправильному. Частка позитивних оцінок становить 20%. Як показало дослідження, головною загрозою для українського суспільства стала бідність. На фоні спаду ділової активності, спричиненого локдауном, стрімко падає купівельна спроможність населення. Високі ціни та низькі доходи - ось, що сьогодні найбільше хвилює українців", - сказав Левцун.

Соціолог додав, що 51,4% респондентів найбільше переймаються через високу вартість харчування та житлово-комунальних послуг. Низький рівень доходів турбує найбільше 50,9% громадян, війна на Донбасі - 36,1%, епідемія коронавірусу - 33,7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старт вакцинації ім. Степанова українці оцінили на "двійку" - опитування

Опитування проводили в усіх областях України, крім окупованих територій Донецької та Луганської областей та Криму. Опитано 1213 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка не перевищує 3%.

Українці найчастіше економлять на відпочинку, одязі та харчових продуктах, йдеться в результатах опитування компанії Research & Branding Group.

Зараз ви читаєте новину «Українці назвали бідність головною загрозою для суспільства - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі