понеділок, 10 жовтня 2022 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна зупиняє експорт електроенергії до ЄС

Україна зупиняє експорт електроенергії до ЄС
Україна змушена зупинити експорт електроенергії до ЄС. Фото: pexels.com

Україна припиняє експорт електроенергії через обстріли Росією енергетичних об'єктів.

Українська електроенергія допомагала Європі заміщати російський газ і підтримувала стабільність європейської енергосистеми. Однак після сьогоднішніх російських ударів по критичній інфраструктурі Україна змушена припинити експорт до ЄС. Про це йдеться у заяві Міністерства енергетики України 10 жовтня.

Наголосили, що навіть після того, як зупинили Запорізьку атомну електростанцію, яка понад сім місяців у російській окупації, Україна виконувала зобов'язання перед європейськими партнерами з експорту електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни тримають у заручниках тисячі українців на блокпосту

"Але сьогоднішні ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію та електричні підстанції, змушують Україну піти на припинення з 11 жовтня 2022 року експорту електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми", – пояснили в Міненерго.

Міністр енергетики Герман Галущенко сказав, чому РФ знищує українську енергосистему.

"Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому Росія знищує нашу енергосистему, убиваючи можливість експорту електроенергії з України", – сказав він.

10 жовтня російські окупанти випустили по цивільній інфраструктурі в Україні 83 ракети. Ворог використав 11 літаків, кораблі, наземні оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер".

Обстріляли Київ, Львів, Запоріжжя, Київщину, Хмельниччину, Дніпро і Вінницу, Франківщину, Сумщину, Харківщину, Житормирщину, Кіровоградщину, повідомили в ОП.

Зараз ви читаєте новину «Україна зупиняє експорт електроенергії до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі