четвер, 12 січня 2012 19:17

Україна за рівнем економічної свободи опинилися на останніх місцях

Україна за рівнем економічної свободи опинилися на останніх місцях

Україна потрапила в найнижчу категорію в рейтингу вільних економік, що складається Heritage Foundation, зайнявши 163 місце з 179 і показавши найгірший результат серед країн Європи. Разом з Білоруссю і такими країнами, як КНДР, Зімбабве, Сьєрра Леоне, Іран, Ліберія, Того, Кірібаті, Бурунді та іншими, Україна розташувалася в категорії репресивних економік.

Укладачі рейтингу вважають, що основи економічної свободи в Україні крихкі та розподілені по країні нерівномірно.

"Слабкий захист прав власності та широко поширена корупція відбивають охоту займатися підприємницькою діяльністю і значно підривають перспективи довгострокового економічного розвитку", - сказано в доповіді про становище в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: економіка поновлюється, але зітхнути з полегшенням можна буде у 2014 році

Країною з найбільш вільною економікою визнано Гонконг, друге місце зайняв Сінгапур, далі йдуть Австралія, Нова Зеландія і Швейцарія. Росія перебуває на 144 місці в нижній частині категорії "В основному невільні економіки".

У звіті наголошується, що за останній рік ситуація з економічною свободою в світі в цілому стала гіршою. Експерти пов'язують це із величезним державним втручанням на тлі кризи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС і російський газ - умови зростання української економіки

"Уряди пояснюють такі витрати необхідністю знову запустити економічне зростання, але це не працює", - говорить президент Heritage Foundation Едвін Фелнер.

Нагадаємо, Україна посідає 152 місце серед 183 країн за показником сприятливості інвестиційного клімату в рейтингу Doing Business. 

Зараз ви читаєте новину «Україна за рівнем економічної свободи опинилися на останніх місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі