понеділок, 19 листопада 2012 05:16

Україна виплатила МВФ 3,5 мільярда доларів боргу

Україна виплатила МВФ 3,5 мільярда доларів боргу
ФОТО: acf.ua

Україна погасила поточні борги перед МВФ (Міжнародний Валютний Фонд). Сума виплати - 3,5 мільярда доларів. При цьому в березні 2012 року прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв про намір просити МВФ рефінансувати борг, який необхідно погасити в 2012 році шляхом виділення нових кредитів за програмою stand-by. Як заявив Микола Азаров, можливість рефінансування боргу він обговорював в січні з виконавчим директором МВФ Крістін Лагард. При цьому трохи пізніше, в середині березня, Азаров запевняв, що переговорів з МВФ на даний момент не ведеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін та НБУ наважаться на плаваючий курс гривні - експерт

На сьогоднішній день Національний банк і Міністерство фінансів України відзвітували про своєчасність виплат. За словами директора генерального департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку України Щербакової, кошти на погашення боргу стягнули з власних джерел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ кредит не дасть, у НБУ грошей мало, тому треба "потрусити" олігархів - експерт

Нагадаємо, у листопаді 2008 року міжнародний валютний фонд вирішив включити Україну в дворічну програму кредитування stand-by. Загальна сума позики повинна була скласти близько 16,4 млрд доларів. Далі Україна отримала три транші, сумою близько 12 мільярдів. Останній, у 3,8 мільярда доларів повинен був прийти в листопаді 2009 року, але з-за виборів президента країни гроші отримано не було. У 2010 році, у липні, прийняли нову програму співпраці України і міжнародного валютного фонду, за якою передбачено кредитування України на суму майже 16 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Україна виплатила МВФ 3,5 мільярда доларів боргу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі