понеділок, 23 січня 2012 12:05

Україна протягом двох років безплідно імітує "газові" переговори - експерт

Україна протягом двох років безплідно імітує "газові" переговори - експерт

Президент Віктор Янукович отримує некоректну інформацію про стан переговорів з Росією про зниження цін на імпортований газ.

Таку думку висловив незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут в ефірі "Ера FM".

"Потрібно, щоб у президента створилася реальна картина ситуації. Його системно дезінформують протягом вже більше ніж двох років безплідних спроб імітувати переговорний процес", - сказав він.

При цьому Нарбут додав, що Януковичу "інформація подається одноканально чинним міністром енергетики та вугільної промисловості паном Бойком".

За словами експерта, українську сторону на "газових" переговорах повинен представляти прем'єр-міністр чи перший віце-прем'єр-мінсітр.

"Тоді, швидше за все, після президентських виборів у Росії, які пройдуть в березні, ми будемо мати шанс в переговорному процесі", - додав Нарбут.

Президенту він порадив прийняти серйозні кадрові рішення.

"Має запрацювати стратегічна група, яка повинна була б відпрацювати сценарії дій в цьому контексті. Потенціалу РНБО сьогодні явно не вистачає, оскільки всі провідні фахівці в цій сфері звідти вже давно пішли. Так само і в президентській Адміністрації я не бачу великих фахівців у цій сфері", - підсумував Нарбут.

Зараз ви читаєте новину «Україна протягом двох років безплідно імітує "газові" переговори - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі