понеділок, 11 грудня 2023 23:20

Україна може отримати від МВФ транш у $900 млн

Україна може отримати від МВФ транш у $900 млн
МВФ затвердив другий перегляд програми розширеного кредитування для України. Фото: Getty Images

Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми розширеного кредитування (EFF) для України.

Це відкриває шлях до отримання чергового траншу в розмірі $900 млн, повідомив заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала другий транш від МВФ

"Тепер будемо працювати над підготовкою до третього перегляду навесні. Не перемикайтесь - цей тиждень дуже важливий для нас і нашого майбутнього", - сказав Рашкован.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що для отримання чергового траншу Україна виконала всі поставлені перед нею задачі.

"У Фонді відзначили наші досягнення в реалізації програми та реформ, попри повномасштабну війну. Україна виконала всі поставлені "маяки", зокрема законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, антикорупційні заходи тощо", - сказав прем'єр.

Програма в межах Механізму розширеного фінансування для України загалом передбачає виділення 15,6 млрд доларів впродовж чотирьох років для підтримки економічної стабільності та відновлення.

Україна отримала $890 млн другого траншу від Міжнародного валютного фонду. Кошти надійшли після першого перегляду програми розширеного фінансування. Загалом фінансова допомога від МВФ вже склала $3,59 млрд.

Торік лідери Європейського Союзу погодили виплату Україні цього року €18 млрд макрофінансової допомоги.

Міжнародні резерви України у липні зросли на 6,9% – до $41,72 млрд. Це новий історичний рекорд, повідомив Національний банк.

Зараз ви читаєте новину «Україна може отримати від МВФ транш у $900 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі