понеділок, 23 травня 2022 19:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна без солі: місяць не працює найбільше підприємство з видобутку в країні

Україна без солі: місяць не працює найбільше підприємство з видобутку в країні
Артемсіль на Донбасі не працює через обстріли. Фото: "Главком"

Вже місяць не працює найбільше в Європі підприємство з видобутку солі "Артемсіль" у Соледарі Донецькій області. Його обстрілюють російські війська, частково зруйнована адміністративна будівля.

Були прямі влучання в родовища і склад. Виробничий процес неможливий, каже директор підприємства Віктор Юрін "Вільному радіо".

Більшість співробітників вже евакуювались.

Росіяни постійно обстрілюють вузлову залізничну станцію "Сіль". Тому продукцію неможливо вивозити.

""Артемсіль" в основному орієнтована на відвантаження продукції залізничним транспортом. Автомобільним транспортом ми можемо вивозити тільки незначну частину. Тому навіть за нормальних обставин нам потрібно відвантажувати видобуту сіль у залізничні вагони. А якщо залізниця не працює, ми теж фактично не можемо", – пояснив керівник.

Запас готової продукції з "Артемсолі" ще у квітні вивезли та передали на реалізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія - країна-мародер": у Маріуполі окупанти вивозять металопрокат і зерно

Тепер в Україну почали завозити сіль з-за кордону. Раніше українську купувала Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія.

Україна налагодила канал експорту зернових до Литви залізницею. Пілотне перевезення вантажів між Україною та Литвою в обхід Білорусі окупилося, заявив керівник литовської залізниці Егідіус Лазаускас.

Зараз ви читаєте новину «Україна без солі: місяць не працює найбільше підприємство з видобутку в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі