середа, 14 березня 2018 10:09

Українці стали найбільшими акціонерами російської компанії

Українці стали найбільшими акціонерами російської компанії
Співвласником і главою ради директорів групи ICU була екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва. Фото: kapitalist.tv

Найбільшим акціонером Burger King у Росії стала кіпрська Xomeric. Компанія пов'язана з українською групою ICU банкірів Макара Пасенюка і Костянтина Стеценко.

У кінці лютого цього року власником 16,62% російського бізнесу стала зареєстрована на Кіпрі компанія Xomeric Holdings Ltd. Так, частка Xomeric зросла з 18,4 до 35,02%, повідомляє російський РБК.

Новий акціонер Burger King в Росії пов'язаний з інвесткомпанією ICU. Засновником Xomeric Holdings Ltd виступає зареєстрована на Британських Віргінських островах CIS Opportunities Fund SPC Ltd.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський бренд звинуватили у фінансуванні терористів

Групу ICU створили 2006 року. Надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", КУА "Інвестиційний капітал Україна", банк "Авангард" і КУА-АПФ "Трійка Діалог Україна".

Співвласником і головою ради директорів групи була екс-голова НБУ Валерія Гонтарева. Після призначення на посаду Гонтарева продала свою частку в ICU. Партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Російська мережа піцерій "Додо Піца" планує 2018-го відкрити власні заклади в Україні. Мережа планує розвиватися шляхом франчайзингу. Вступний внесок становитиме майже $7 тис.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали найбільшими акціонерами російської компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі