четвер, 04 березня 2021 17:25

Українці пристрастились до делікатесної риби: імпорт зріс у 2 рази

Українці пристрастились до делікатесної риби: імпорт зріс у 2 рази
За останні п'ять років імпорт червоної риби зріс в 2,1 рази. Фото: pexels.com

За 2020 рік Україна імпортувала 42,4 тис. т червоної риби на $160,8 млн. Це на 31% більше, ніж 2019-го.

За останні 5 років імпорт червоної риби зріс у 2,1 рази. Переважно це лосось і форель. 2020 року частка лосося становила 69% в загальній структурі імпорту, а форелі – 30%, свідчать дані аналітиків УКАБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які імпортні агропродукти найчастіше купують українці

У п'ятірку країн-постачальників червоної риби війшли:

- Норвегія – 134,5 млн т;

- США – 5,5 млн т;

- Ісландія – 5,2 млн т;

- Данія – 2,9 млн т;

- Чилі – 2,7 млн т.

"Левова частка червоної риби надходить в охолодженому вигляді, так як глибоке заморожування негативно впливає на її якість. 2020 року частка такої продукції становила 59 відсотків", – говорить аналітикиня УКАБ Світлана Литвин.

Водночас Україна збільшила виробництво власного рибного філе на 41%.

Україна стала активним імпортером плодів авокадо. За 2020 рік в Україну імпортували 10,8 тис. т авокадо на $28,4 млн. Це на 28% більше показника 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Українці пристрастились до делікатесної риби: імпорт зріс у 2 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі