За 2020 рік Україна імпортувала 42,4 тис. т червоної риби на $160,8 млн. Це на 31% більше, ніж 2019-го.
За останні 5 років імпорт червоної риби зріс у 2,1 рази. Переважно це лосось і форель. 2020 року частка лосося становила 69% в загальній структурі імпорту, а форелі – 30%, свідчать дані аналітиків УКАБ.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які імпортні агропродукти найчастіше купують українці
У п'ятірку країн-постачальників червоної риби війшли:
- Норвегія – 134,5 млн т;
- США – 5,5 млн т;
- Ісландія – 5,2 млн т;
- Данія – 2,9 млн т;
- Чилі – 2,7 млн т.
"Левова частка червоної риби надходить в охолодженому вигляді, так як глибоке заморожування негативно впливає на її якість. 2020 року частка такої продукції становила 59 відсотків", – говорить аналітикиня УКАБ Світлана Литвин.
Водночас Україна збільшила виробництво власного рибного філе на 41%.
Україна стала активним імпортером плодів авокадо. За 2020 рік в Україну імпортували 10,8 тис. т авокадо на $28,4 млн. Це на 28% більше показника 2019-го.
Коментарі