понеділок, 03 червня 2013 15:01

Українців зобов'яжуть купувати у duty free лише з паспортом або квитком

Українців зобов'яжуть купувати у duty free лише з паспортом або квитком
Міндоходов пропонує вносити в товарні чеки магазинів duty free відомості, які дозволять ідентифікувати покупців. Фото: zn.ua

Міністерство доходів і зборів розробило проект змін до постанови Кабінету міністрів "Про внесення змін до правил продажу товарів магазинами безмитної торгівлі".

Документом передбачено внесення відомостей в товарний чек, що дозволяють ідентифікувати покупця. Текст проекту постанови опублікований на офіційному сайті Міндоходов.

Проектом постанови передбачено обов'язкове внесення в касовий або товарний чек відомостей, що дозволяють однозначно ідентифікувати особу покупця і відповідно забезпечити контроль за правилами продажу товарів магазинами безмитної торгівлі.

Проектом акта встановлено необхідність подання при здійсненні покупки пасажирами додаткових документів: посадкового талона (у пунктах пропуску для повітряного сполучення); проїзного або посадкового документа (у пунктах пропуску для залізничного сполучення).

ФОТОРЕПОРТАЖ: SIA-2013: Найсексуальніші дівчата автосалону

Проектом також встановлюється норма про заборону продажу товарів особам у пунктах пропуску через державний кордон України для повітряного, морського та залізничного сполучення після часу відправлення транспортного засобу, на якому їдуть за кордон такі особи.

Крім того, передбачається зобов'язати власників таких магазинів щомісяця до 15 числа, наступного за звітним, подавати митну декларацію на товари, що реалізуються в duty free.

Зараз ви читаєте новину «Українців зобов'яжуть купувати у duty free лише з паспортом або квитком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі