четвер, 09 вересня 2021 14:38

Україна отримає від Світового банку $230 млн на боротьбу з Covid-19

Україна отримає від Світового банку $230 млн на боротьбу з Covid-19
Україна отримає другу позику від Світового банку. Фото: epravda.com.ua

Світовий банк готовий виділити Україні $230 млн до грудня 2021 року в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Крім допомоги Covid-19, під час зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з регіональним директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі говорили про реформу фінансового і банківського сектору, реалізацію пенсійної реформи в Україні та умови отримання "Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення". Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк підтримує земельну реформу в Україні

У липні Мінфін підтвердив надходження в Україну позики в $350 млн від Світового банку для системного проєкту "Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення". На зустрічі сторони обговорили отримання другої позики. Вона буде направлена на "зелений перехід" і реалізацію реформ енергетичного сектору. Роботу над створенням проєкту розпочнуть 9 вересня.

Одним з пріоритетів Мінфіну є втілення пенсійної реформи в Україні.

"Але для початку реалізації цієї реформи ми повинні бути впевнені, що маємо можливість контролювати ці процеси та гарантувати ефективність цієї системи", - сказав Банерджі.

У травні 2021 року Міністерство охорони здоров'я та Міжнародний банк реконструкції та розвитку уклали угоду про початок проєкту "Екстрене реагування на Covid-19 та вакцинація в Україні" на суму близько $90 млн.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає від Світового банку $230 млн на боротьбу з Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі