четвер, 06 грудня 2018 16:16

Україна вичерпала річні квоти на експорт продуктів до ЄС

Україна вичерпала річні квоти на експорт продуктів до ЄС
Україна входить до десятки найбільших постачальників агропродукції до Євросоюзу. Основними торговими партнерами є Нідерланди, Іспанія, Італія, Польща, Франція та Німеччина. Фото: Дзеркало тижня

Україна вичерпала виділені на 2018 рік квоти на безмитні поставки до країн ЄС м'яса птиці, обробленого крохмалю, ячмінної крупи та муки.

"Уже 3 рік поспіль ми спостерігаємо зростання обсягів двосторонньої торгівлі в сфері агропромислового комплексу між Україною та ЄС у рамках зони вільної торгівлі", - каже заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє Мінагро.

Станом на 4 грудня Україна повністю вичерпала квоти на український мед, солод і пшеничну клейковину, крохмаль, оброблені томати, виноградні та яблучні соки, пшеницю, кукурудзу, ячмінну крупу і борошно, вершкове масло і пасти, м'ясо птиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна змогла зберегти лідерство в Європі

"На 97,7% використано квоти на український часник. На 99,4% - продукти переробки солоду та крохмалю", - додає Ольга Трофімцева.

У повному обсязі залишаються квоти на цукрові сиропи, гриби, оброблену продукцію з масла.

На 2018 рік основні квоти на безмитні поставки до ЄС становили 17,6 тис. т м'яса птиці, 1,4 тис. т обробленого крохмалю, 6,9 тис. т ячмінної крупи і борошна.

Зараз ви читаєте новину «Україна вичерпала річні квоти на експорт продуктів до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі