субота, 01 червня 2024 05:51

Україна домовилася з МВФ щодо ще одного траншу фінансової допомоги

Україна домовилася з МВФ щодо ще одного траншу фінансової допомоги
Україна отримає черговий транш від МВФ. Фото: Слово і Діло

Україна та МВФ на рівні експертів домовилися про четвертий перегляд програми Механізму розширеного фінансування обсягом $15,6 млрд.

Україна виконала всі кількісні критерії та структурні маяки до четвертого перегляду і отримає $2,2 млрд, після затвердження Виконавчою радою МВФ, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У державному бюджеті утворилась дірка в $5 млрд

"Раніше Україна в жодній програмі МВФ не доходила до четвертого перегляду. Сьогоднішні домовленості - це свідчення нашої відданості реформам та змінам для країни", - йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що кошти партнерів допомагають Уряду фінансувати всі ключові видатки бюджету в повному обсязі та направляти внутрішні ресурси на оборону країни.

З початку повномашстабного вторгнення РФ Україна отримала понад $85 млрд від партнерів у якості прямої бюджетної підтримки.

Це дозволило уряду забезпечити пріоритетні соціальні та гуманітарні видатки держбюджету, водночас використовуючи всі внутрішні ресурси на безпеку та оборону країни, заявила заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилася з МВФ щодо ще одного траншу фінансової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі