пʼятниця, 06 листопада 2015 18:59

У разі банкрутства "Привату", проблеми будуть у всієї України - експерт

У разі банкрутства "Привату", проблеми будуть у всієї України - експерт
Фото: gorod.cn.ua

Національний банк не допустить закриття "Приватбанку", оскільки він має завелику вагу у банківському секторі України.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів екс-заступник голови Нацбанку Олександ Савченко.

"Закрити цей банк неможливо, тому що проблеми будуть не тільки у "Привата", а в усієї України. Призупиниться банківська система на якийсь час, буде банкрутство багатьох підприємств і падіння ВВП", - розповів експерт.

Водночас, вважає Савченко, державі слід шукати цивілізовані методи боротьби з монополізмом в банківському секторі.

"Приват найбільший банк, тримає 18% активів. Такого допускати не можна. Давно треба було запровадити обмеження максимальної питомої ваги активів в одному банку", - сказав він..

На думку банкіра, за інформаційною атакою на банк стоять "політичні та економічні конкуренти, тому що "Приват" перетворився з промислово-фінансової на промислово-політичну групу".

"Допускаю також, що це може робитись з території Російської Федерації", - додав Савченко.

Треба запровадити кримінальну відповідальність за поширення неправдивої інформації чи інформації, яка може призвести до банкрутства банку. Правоохоронцям було б дуже легко вирахувати, хто за цим стоїть, зауважив він.

"У "Привату" стільки ж проблем, як і в інших банків, ні більше, ні менше, - сказав експерт. - Але в нього є перевага — надзвичайно потужне програмне забезпечення і кваліфіковані робітники".

Читайте також: "Приват" знайшов російський слід в інформаційній атаці на банк

Нагадаємо, днями клієнти "Привату" почали отримувати повідомлення про нібито банкрутство і націоналізацію банку найближчим часом.

5 вересня інформаційну атаку прокоментував Нацбанк.

"ПриватБанк є системно важливим для фінансової системи і найбільшою ощадним спеціалізованим банком, обслуговуючим 34% вкладів населення країни. Регулятор здійснює постійний моніторинг діяльності через кураторів і приділяє особливу увагу всім системним банкам. На даний момент ПриватБанк виконує нормативи ліквідності, працює в звичайному режимі і безперебійно обслуговує клієнтів ", – заявив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

Зараз ви читаєте новину «У разі банкрутства "Привату", проблеми будуть у всієї України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі