пʼятниця, 13 квітня 2012 20:02

У Нацбанку підтвердили, що готові зменшити процентні ставки

У Нацбанку підтвердили, що готові зменшити процентні ставки
Валерій Литвицький: Я не виключаю і високу вірогідність того, що відбудеться четвертий раунд пом'якшення монетарної політики. Фото: 2000.net.ua

Національний банк України (НБУ) може учетверте зменшити процентні ставки.

Про це у відеокоментарі заявив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький.

"Напередодні великих свят маємо добру новину. Відбулася широка нарада з монетарних питань, і у нас є підстави очікувати, що за результатами цієї наради правління може отримати рекомендації вдатися до чергової зміни процентних ставок. В цьому році ми вже тричі змінювали процентні ставки в сторону пом'якшення. Я не виключаю і високу вірогідність того, що відбудеться четвертий раунд пом'якшення монетарної політики", - сказав він.

За його словами, для цього є "фундаментальні підстави".

"Це добра новина, що інфляція у вимірі до грудня не має прецедентів, вона дуже низька. Більше того, ми у березні вступили, якщо можна так висловитися, у клуб країн, які мають супернизьку інфляцію, в річному вимірі вона становить 1,9%. Це стандарти розвинутих країн. Ми розуміємо, що це треба ще утримати", - зазначив Литвицький, додавши, що позитивні тенденції також спостерігають на валютному ринку.

Нагадаємо, НБУ у 2012 році тричі знижував процентні ставки. Востаннє - 23 березня, коли процентні ставки по кредитах "овернайт" під забезпечення державними цінними паперами і без забезпечення були знижені на 25 базисні пункти - до 8,50% і 10,50% відповідно.

 

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку підтвердили, що готові зменшити процентні ставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі