понеділок, 04 березня 2013 10:49

У Королевської заявили про перевиконання надходжень до Пенсійного фонду

У Королевської заявили про перевиконання надходжень до Пенсійного фонду
Фото: tsn.ua

У лютому від сплати Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду (ПФ) надійшло 13,2 млрд грн.

Про це повідомив директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики Микола Шамбір.

За його словами, у лютому, так само як і у січні цього року, план надходжень до ПФ було перевиконано.

"За оперативними даними, частка ЄСВ перерахована до Пенсійного фонду становила 13,2 мільярда гривень. Це 102,5% від плану. Крім того, якщо порівнювати з лютим 2012 року, то надходження також збільшились на 8,5%. Така стала позитивна динаміка дозволяє прогнозувати, що пенсійні виплати для всіх громадян будуть вчасними та виплачуватимуться в повному обсязі", - цитує слова Шамбіра прес-служба Мінсоцполітики.

Він також повідомив, що на сьогодні підприємства мають перед ПФ заборгованість як зі сплати Єдиного соціального внеску, так і з компенсацій пільгових пенсій. І хоча це не відображається на поточних виплатах, проте заморожує кошти, що могли бути додатково використані для осучаснення та підняття пенсій.

"Сьогодні існує заборгованість перед Пенсійним фондом за сплатою Єдиного соціального внеску у розмірі майже 3 мільярди гривень: 1,6 мільярда гривень зі сплати єдиного внеску (починаючи з 2011 року) та 1,3 мільярда гривень зі сплати страхових внесків, що утворилась ще до 2011 року. Всі ці кошти, за умови сплати їх до ПФ, стануть додатковим ресурсом при осучасненні та підвищенні пенсій, що дозволить поступово відходити від практики зрівнялівки", - сказав Шамбір.

На його думку, кошти, які надійдуть від погашення заборгованості перед ПФ, слід у першу чергу спрямувати на осучаснення пенсій, призначених до 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «У Королевської заявили про перевиконання надходжень до Пенсійного фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі