понеділок, 05 листопада 2012 09:42

Митниця і Податкова будуть спільно контролювати імпорт

Митниця і Податкова будуть спільно контролювати імпорт
Державна податкова служба та Держмитниця будуть обмінюватися інформацією про порушення. Фото: tsn.ua

Міністерство фінансів розробило проект порядку взаємодії органів податкової та митної служби при здійсненні контролю над імпортом товарів - з моменту проходження кордону до реалізації на митній території України.

Як повідомляє "Комерсант-Україна" в матеріалі "ДПС підійшла до кордону", Державна податкова служба та Держмитниця будуть обмінюватися інформацією про порушення. Зокрема, "обгрунтованими сумнівами в достовірності даних" в документах суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Причиною перевірки може стати непідтвердження зарубіжними колегами автентичності документації, виявлення представниками правоохоронних органів ознак порушення податкових і митних норм, самостійне виявлення завищення/заниження податкових зобов'язань.

ДПС зможе доручати митникам направляти запити до митних органів інших держав для підтвердження своїх підозр у порушенні імпортером митних правил. Отримавши відповідь, Держмитниця повинна буде відреагувати і, якщо сума збитків буде достатньою для залучення суб'єкта до кримінальної відповідальності, передати матеріали податкової міліції.

/media/video/465233/1_465233.mp4

Відомства планують обмінюватися результатами документальних, камеральних та фактичних перевірок за виявленими фактами порушень митного законодавства. Подібні перевірки варто проводити протягом десяти днів.

Контроль над імпортом, як і колись, будуть здійснювати програмно-інформаційні комплекси Держмитниці на підставі критеріїв ризику. Система управління ризиками буде проводити відбір попередніх митних декларацій та протягом 15 хвилин з моменту отримання їх електронних копій пересилати документи в ДПС. Критерії ризику імпорту повинна оновити міжвідомча робоча група.

Ще одним нововведенням документа стало те, що ДПС отримає право брати участь у проведенні митних оглядів, а також додивлятися території та приміщення складів тимчасового зберігання товарів і транспортних засобів, що підлягають митному контролю. Податківці зможуть отримувати і копії документів, які надавалися декларантами для оформлення.

Зараз ви читаєте новину «Митниця і Податкова будуть спільно контролювати імпорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі