вівторок, 07 серпня 2012 15:19

Вільної ріллі в Україні залишилось лише кілька десятків тисяч гектарів - експерт

Вільної ріллі в Україні залишилось лише кілька десятків тисяч гектарів - експерт
Андрій Мартин: вільної землі вже банально немає. Фото: feg.org.ua

В Україні залишилося лише кілька десятків тисяч га ріллі, яка ще не надана у користування.

Про це заявив член ради Асоціації "Земельна спілка України" Андрій Мартин у ефірі "Ера-FM".

"Ті, хто зараз хоче реалізувати своє право на безплатну приватизацію землі, часто можуть побачити, що вільної землі вже банально немає. Наприклад, вільна земля навколо Києва у п'яти районах скінчилася вже 2 роки тому ... Земельного запасу, або земель, які ще не надані у користування, ще п'ять років тому залишалося близько 50 тисяч гектарів ріллі, а зараз її буквально декілька десятків тисяч на всю державу. Як правило, вона уже передана у приватну власність. Тому сьогодні, щоб отримати землю, її спочатку треба в когось забрати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Київенерго" повернуло ще 470 мільйонів боргу, через який киян позбавили гарячої води

Водночас, за його словами, придбати земельну ділянку під забудову досить просто.

"200 кілометрів від Києва - за 500 гривень ви можете придбати хату спокійно. У Чернігівську область поїдьте - там села вимирають", - зауважив Мартин.

Зазначимо, що в Україні за І півріччя 2012 року землевпорядники видали 467 тис. 616 державних актів на право власності на земельну ділянку громадянам, 3 тис. 251 - юридичним особам та 6 тис. 633 держакти на право постійного користування земельним наділом.

Зараз ви читаєте новину «Вільної ріллі в Україні залишилось лише кілька десятків тисяч гектарів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі