четвер, 25 червня 2020 10:37

Штрафи за перевищення швидкості можуть зрости

Штрафи за перевищення швидкості можуть зрости
Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт, за яким за перевищення швидкості на понад 50 км/год. штрафи можуть зрости до 3400 грн. Фото: pixabay.com

Міністерство внутрішніх справ має намір ініціювати підвищення штрафів за перевищення швидкості. Про це сказав заступник голови МВС Антон Геращенко, передає "РБК-Україна".

"Якщо людина перевищила до 50 км/год., то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривні, якщо понад 50 км/год. – 510 гривень. Ми підготували законопроєкт, щоб цифра була значно більшою, 3400 гривень для тих, хто перевищив на більш ніж 50 км/год.", – сказав він.

Також Геращенко розповів, як МВС бореться з стритрейсерами, які постійно перевищують швидкість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для українських пішоходів вигадали нові правила

"Таких гонщиків, про яких ви говорите, у нас виділяють в окрему категорію, і щодо них у нас поліція працює окремо. Ми з такими людьми також проводимо роз'яснювальну роботу: якщо ви так порушуєте, ви можете сісти в тюрму. Штрафи, звичайно, не відповідають проблематиці. Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу", – сказав він.

Геращенко також повідомив, що з 1 липня МВС запускає й інші функції системи автофіксації порушень ПДР: "Почнемо контролювати проїзд перехресть на червоне світло і їзду смугою для громадського транспорту".

Кількість випадків перевищення швидкості на дорогах стала меншою удвічі за 10 діб роботи системи фотовідеофіксації. Українці сплатили 7399 штрафів, повідомив голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи за перевищення швидкості можуть зрости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі