пʼятниця, 14 березня 2014 13:49

Стоматологічний кабінет приносить щонайменше 10 тисяч заробітку
3

Фото: Валентина Мураховська

30-річний Євгеній Чернишов з Бершаді на Вінничині має власний зубний кабінет. Приміщення орендує в місцевого підприємства. Кілька місяців тому закрив подібний кабінет у райцентрі Чечельник.

"Там вже всі зуби полікували, треба чекати п'ять років, доки в людей появляться нові діри. Насправді, закрив кабінет, бо спав попит. П'ять років тому, коли починав, мав записи на лікування зубів за місяць наперед. За останній рік приходило на лікування по 1-2 людини. Тримати такий кабінет невигідно. Натомість відкриваю приватний кабінет у місті Гайворон. Останнім часом звідти їде дуже багато людей. Вивчили тамтешню ситуацію, виявилось кабінетів мало, тому доцільно відкривати", - розповів Чернишов.

Для відкриття кабінету чоловік має оформити ліцензію на медичну практику. Її беруть у Києві за 300 грн. Віднедавна видають довічно на кабінет, але при цьому перевіряють дотримання норм медичної практики. Також треба вкласти гроші в обладнання.

"Кабінет вигідно купити, але це затратно по грошах. Для початківців краще брати в оренду. Оренда в райцентрах близько 50 гривень за квадрат. За новим обладнанням теж не варто гнатися. Я починав з радянського старого крісла за 500 гривень й старого автомобільного компресора. Воно й досі служить те крісло. Головне для клієнтів - якісна робота і можливість швидко зробити всі зуби. Бо більшість приїжджає здалеку і за день хочуть зробити одразу всі зуби. Тому часом доводиться стояти по 6-8 годин над одним клієнтом", - пояснив Чернишов.

Каже, хороший кабінет реклами не потребує. Його розрекламують самі ж клієнти. Для початку достатньо вивіски на кабінеті. Колеги при відкритті своїх кабінетів замовляли рекламні статті в місцеві газети.

"Важлива також альтернатива матеріалів. Клієнту треба запропонувати 2-3 види пломб. Треба врахувати те, що в людей в районах нема грошей, тому іноді доводиться ставити дешевші матеріали. А головне якісно робити. Якщо хоча б комусь зробити боляче, чи так, що пломба вилетить антиреклама спрацює швидше ніж вся напрацьована реклама", - наголосив Чернишов.

За місяць на стоматологічному кабінеті можна мати 5-10 тис. прибутку.

"Все залежить від потоку клієнтів. В райцентрах ще й є сезонність: коли копають чи садять картоплю, людей нема. Зате перед великими святами паскою, проводами всі намагаються зробити зуби і бігом", - підсумував Чернишов.

Зараз ви читаєте новину «Стоматологічний кабінет приносить щонайменше 10 тисяч заробітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі