пʼятниця, 21 квітня 2017 16:53

Стало відомо, коли відремонтують усі українські дороги

Стало відомо, коли відремонтують усі українські дороги
Фото: patrioty.org.ua Усі українські дороги зможуть відремонтувати за 7-10 років

Українцям не слід очікувати ідеальних доріг вже цього літа. Про це розповідає голова "Укравтодору" Славомір Новак.

"Згідно з розрахунками експертів, аби швидко покращити дороги, впродовж наступних п'яти років нам треба приблизно по 50 мільярдів гривень щороку. Але, якщо ми матимемо принаймні 25-30 мільярдів наступного року, хоча б 40 - у 2019 і далі нарощуватимемо цю суму, при цьому витрачаючи ці гроші лише на оті 50 тисяч кілометрів доріг національного значення, за 7-10 років ми відремонтуємо усю цю мережу", - розповів bbc.com Славомір Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили главу облавтодору, який латав дороги плиткою

За його словами, спорудження доріг - тривалий процес, який неможливо виконати за кілька місяців.

"Це неможливо. Я не чарівник. Я волію говорити людям правду: маємо стільки грошей, скільки маємо, і витрачатимемо їх добре, прозоро і мудро, не марнуючи їх. Я переконаний, що вже за кілька років люди відчують поліпшення доріг. Навіть цього року, за умови, що ми таки отримаємо усі обіцяні гроші, якість доріг зросте".

Більше 80% українських доріг у 2016 році відремонтували неякісно. Перевірку 132 відремонтованих доріг провели у 21 області України. У результаті з'ясували, що лише 23 дороги не мають явних дефектів. 57 доріг мають незначні дефекти і 52 - серйозні недоліки.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли відремонтують усі українські дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі