вівторок, 08 березня 2022 16:08

США можуть поставити крапку на золотовалютних резервах Росії

США можуть поставити крапку на золотовалютних резервах Росії
США можуть заблокувати використання Росією золотих резервів. Фото: Центр протидії корупції

Є законопроєкт, який може заблокувати використання Росією золотих резервів для протистояння жорстким санкціям. Його внесла двопартійна група американських сенаторів.

Про це повідомляє "Європейська правда", з посиланням на Axios.

Законопроєкт буде спрямований на здатність Росії продавати золоті запаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували збитки, яких Росія завдала українській інфраструктурі

Санкції проти Росії заморозили валютні активи країни. Але її запаси золота можуть стати потенційним рятівним колом. Росія має близько $132 млрд золотих запасів.

Це вторинні санкції. Накладатимуться на будь-які американські організації, які свідомо здійснюють операції з золотом або транспортують золото з активів центрального банку Росії, або продають золото фізично або електронним способом в Росії.

Починаючи з 2014 року Росія збільшила темпи закупівлі золота. Тоді США запровадили нові санкції проти Росії за її вторгнення в Крим.

Російський рубль обвалився до історичного мінімуму. Курс євро в рублях зріс на 35% — до 132 руб­лів, долар — на 33% — до 117 рублів. Росія не може виплатити свої зобов'язання.

Європейський Союз оголосив, що заморозить активи Путіна та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Це зробили також Велика Британія, Австралія, Японія.

Зараз ви читаєте новину «США можуть поставити крапку на золотовалютних резервах Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі