понеділок, 15 лютого 2021 15:13

Спростили умови отримання іпотеки під 7%

Спростили умови отримання іпотеки під 7%
Щоб отримати іпотеку під 7%, необов'язково перебувати на квартирному обліку. Фото: unsplash

Для українців скасували низку вимог для участі в програмі "Доступна іпотека" під 7%.

Відповідне рішення ухвалили в Кабміні.

Відтепер, щоб отримати іпотеку під 7%, необов'язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім'єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери.

Скасували також вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. м на одного члена сім'ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та ветхих будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешеві кредити на житло: чому не всі ними зможуть скористатися

На іпотеку під 7% зможуть розраховувати будь-які громадяни, що не володіють житлом, площа якого перевищує 50 кв. м на одну людину чи сім'ю з 2 осіб та 20 кв. м – на кожного наступного члена сім'ї.

Повідомляється, що збільшили максимально допустимий розмір середньомісячного доходу позичальника та членів його сім'ї з п'ятикратного до десятикратного розміру місячної середньої заробітної плати в регіоні, де розташований предмет іпотеки.

Кабінет міністрів анонсував запуск іпотечного кредитування під 5% у 1-му півріччі 2021 року. Скористатись програмою зможуть певні категорії громадян.

Зараз ви читаєте новину «Спростили умови отримання іпотеки під 7%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі