вівторок, 28 квітня 2020 11:44

Спецрейси заробітчан: куди полетять найближчим часом

Спецрейси заробітчан: куди полетять найближчим часом
З аеропорту "Бориспіль" найближчим часом заплановано ще два рейси до Фінляндії. Фото: dt.ua

З аеропорту "Бориспіль" найближчим часом заплановано ще два рейси до Фінляндії. Вилетіти зможуть громадяни України, які мають право на офіційне працевлаштування в цій країні, розповіли у пресслужбі авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ).

Такі ж проэкти заплановано до Німеччини та Англії.

В авіакомпанії додали, що потенційним пасажирам необхідно мати контракт із компанією-роботодавцем не менше ніж на пів року. Більше ні про які обмеження не повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітки впали наполовину: як українці ставляться до карантину

Рейси до Фінляндії оплачує естонська приватна компанія. Назви замовника авіаперевізник не розголошує. Представники вийшли на МАУ із запитом вартості рейсу, поінформувавши, що дозвіл фінських держорганів - в процесі отримання.

"І щойно було отримано погодження від міністерства праці Фінляндії, замовник підтвердив рейс і підписав контракт", – пояснюють в українській авіакомпанії.

Польща готова організувати чартерні рейси, щоб забрати українських заробітчан. У сусідній країні через карантин виник дефіцит робочої сили. Через карантин не вистачає робочої сили в сільському господарстві. Фермери не зможуть зібрати врожай без українців, які раніше приїжджали на сезонні роботи. Польські бізнесмени готові оплатити чартерні рейси. Якщо втратять урожай, то збитки будуть більші.

Зараз ви читаєте новину «Спецрейси заробітчан: куди полетять найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі